søndag 6. juni 2010

Ville og vakre

Voila!

Internett-tilgangen på landsbygda i Normadie er høyst varierende. Derfor har det gått noen dager siden forrige oppdatering fra turen til kalkelvene nord i Frankrike. Nå er imidlertid www-kontakten gjenopprettet, og livet kan fortsette som normalt :-)

Etter de kjipe forholdene i La Sienne, krysset vi fingrene for at Andelle - lenger øst i Normandie - var hakket mer attraktiv. Det viste den seg å være, selv om vannet heller ikke der var klart. Betydelig mer ranunculus, varierte løp og fine omgivelser bidro til et relativt godt inntrykk.

Ephemera danica-klekkingene var imidlertid moderate, og ørretene vaket sjelden, på enkelte strekninger viste de seg knapt.

Likevel lyktes vi med å lure noen få vakre, ville fisker. Terje landet den største, som veide rundt 800 gram og som sto ordentlig vanskelig til i ei bakevje. Moro! En solid Grey Wulff gjorde susen.

2 kommentarer:

  1. Flott fisk! Er det dyrt å fiske der?

    Mvh Bjørn

    SvarSlett
  2. Hei igjen, Bjørn. Veldig hyggelig at du følger bloggen og bidrar med kommentarer!

    Det kommer nok an på øynene som ser... Sammenliknet med de berømte kalkelvene sør i England, er Normandie et billig alternativ. Er man kun vant til å fiske ørret i Norge, derimot, koster det jo litt... I tillegg til fiskekort må man betale en avgift som tilsvarer den gamle fisketrygden her på berget.

    Jeg skal skrive en artikkel/guide fra Frankrike i Fluefiske 2011 - der får du nødvendig informasjon om priser, tilgang osv.

    SvarSlett