søndag 17. januar 2010

Foredrag: Eventyrlige Egypt


En reise i Egypt er en reise i historien. Mektige monumenter fra faraoenes tid lokker og begeistrer. Bli med til det eventyrlige landet, og opplev det flotteste Egypt har å by på.

I hovedstaden Kairo, Afrikas største by, tas publikum med på basar og museum. Det blir naturligvis et besøk til Gizas berømte pyramider, vi utforsker Karnak-tempelet i Luxor, bader i Rødehavet og tar inn på det gamle, britiske luksushotellet i Aswan, der Agatha Christie skrev "Mord på Nilen". Og, selvfølgelig, ingen Egypt-reise er komplett uten et besøk i Kongenes Dal, faraoenes siste hvilested.

Men vi nøyer oss ikke med de selvskrevne turistattraksjonene. For å oppleve det virkelige Egypt, finner vi veien til steder turistbrosjyrene aldri skriver om. Steder som er vanskelig tilgjengelige uten gode kontakter, og som ved første øyekast virker lite gjestemilde.

Nagada heter en fattig by midt i ørkenen, noen mil utenfor Luxor. Innbyggerne der tilhører en kristen minoritet, kopterne, og er like vennlige som sola er varm! Dessuten er de svært dyktige håndverkere, som tross svært enkle redskaper skaper de flotteste produkter. I Nagada overnatter vi i det lokale klosteret og møter den karismatiske biskopen.

Ellers får publikum bli med på en avslappende tur på Nilen. Ikke med store, kommersielle cruisebåter, men med en tradisjonell felukka. Hva er vel bedre enn å avslutte en lang dag akkurat slik egypterne selv foretrekker å gjøre det?

Varighet: Ca. 2 x 45 minutter.

Det blir salg av håndverk, som skjer og duker i egyptisk bomull, alabastkrukker, skinnpuffer og -vesker, produkter i eksklusivt rosetre osv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar