fredag 20. november 2009

Foredrag: Ørreter, portvin og tweed

Bli med til det moderne fluefiskets vugge! Det var i de vakre, utfordrende og sagnomsuste kalkelvene sør i England, pionerer som George Selwyn Marryat, Francis Francis, Frederic M. Halford, G.E.M. Skues, Frank Sawyer og Oliver Kite utviklet fluefisket slik vi kjenner det - basert på imitasjon av insekter.

I ti år har broren min, Terje, og jeg fisket regelmessig på historisk grunn. Vi reiser gjerne i mai, i forbindelse med de intense Ephemera danica-klekkingene. Dessuten blir det gjerne et besøk om våren, midt på sommeren og kanskje på høsten. Tørrflue-sesongen i kalkelvene er misunnelsesverdig lang.

I den humoristiske, lærerike og inspirerende foredraget "Ørreter, portvin og tweed" til kjente strekninger og ukjente perler i Test, Itchen, Avon, Kennet, Frome og andre frodige kalkelver. Noen er tilgjengelige for allmennheten, andre meget eksklusive.

En reise til kalkelvene handler om mer enn bare fluefiske. Selv om ørretene, det rike insektslivet, teknikk, ulike imitasjoner, de gamle heltene, regler og etikette vies stor oppmerksomhet, tas publikum med til sjarmerende landsbyer, imponerende katedraler, sjelfulle puber og andre, kjente attraksjoner.

Dessuten kan jeg love et spennende besøk i ærverdige Flyfishers' Club i London, hvor noen av fluefiskehistoriens mest berømte klenodier er stilt ut.

Varighet: Ca. 2 x 45 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar