onsdag 28. juli 2010

Foredrag: Franske fristelser og engelsk etikette

    
Kalkelvene i Frankrike får sjelden oppmerksomhet i Norge. Rart, egentlig, siden landet er en særdeles populær feriedestinasjon og dessuten kan by på et utfordrende fluefiske i særdeles behagelige omgivelser.

Normandie er kjent for den blodige D-dag-landgangen sommeren 1944. Men blant distriktets krigsminnesmerker, små, trivelige landsbyer og andre attraksjoner, renner et stort antall kjente og ukjente kalkelver. De huser vill ørret, og er man heldig, opplever man intense døgnflueklekkinger.

Sommeren 2010 reiste jeg og broren min, Terje, til "kjendisene" Risle og Andelle, omtalt i Pezon et Michel-pioneren Charles Ritz bok "A Fly Fishers' Life", samt lille, bortgjemte Sienne. Fluefisket varierte fra håpløst til strålende, men det var likevel tett mellom høydepunktetene!

Vi besøkte for eksempel Fario Club, og tilbrakte en morsom ettermiddag og kveld på deres private kalkelv-strekning og i den gamle stallen som fungerer som fiskehytte. Champagne- og ostefaktoren var høy!

Eller tas publikum med til Omaha Beach, kystperler som Honfleur og Trouville, kule, gamle hoteller og herregårder, samt Claude Monets hjem.

Etter pausen fortsetter turen over kanalen, og til det moderne fluefiskets vugge: Kalkelvene sør i England. Hensikten er å vise forskjeller og likheter, både hva tradisjoner,  pris, tilgjengelighet og opplevelser angår.

I over ti år har jeg trålet kalkelvene i Hampshire og Wiltshire, og dere får se bilder fra Itchen, Test og et mindre kjent - men vel så interessant - alternativ.

Varighet 2 x 50 minutter.

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar