onsdag 3. november 2010

Hyggelig kveld hos Grenland Sportsfiskere

                                                           Foto: Terje Christiansen

Grenland Sportsfiskere er en forening med lange tradisjoner, som det alltid er hyggelig å besøke. I går kveld viste Jan Reidar Abrahamsen og jeg Island-foredraget vårt for over 80 frammøtte. Vi håper ørret-historiene falt i smak :-)

3 kommentarer:

  1. Terje Christiansen8. november 2010 kl. 09:50

    SAGAØYAS EVENTYRLIGE ØRRETER
    Foredrag ved Morten Harangen og Jan Reidar Abrahamsen

    Sent på høsten, nærmere bestemt novembermøtet i GS, hadde vi besøk av Morten og Jan Reidar som har vært på Island med fluestanga igjen – ja, de har vært der flere ganger.

    Vi ble med på den nordlige delen av Island hvor vi fikk bli med på fisketurer etter storørreten.
    Her fikk vi se ørreter, fanget på flue, opp til 3 kilo! Men, det er ikke noe ”walkover” å få så stor fisk – det er viktig å lese elva, ørretene viser seg ikke så ofte og de vaker svært forsiktig selv om de er store!

    Ørretene er smellfeite – fikk se utallige bilder, og noen filmklipp, av disse klumpene av noen ørreter som må ha svært god tilgang på mat hele året – ja, nesten utrolig at de gidder å ta imitasjonene til Jan Reidar, Morten og de andre fluefiskerne når elva er ”full av originalvarer”…det gjaldt å ikke gi seg – til slutt tok ørreten etter at flua hadde drevet over den utallige ganger!

    Foredraget var ”krydret” med noen spesielle matretter fra øya – hvis jeg ikke tar helt feil falt ikke gravet brugde i smak hos gutta , og heller ikke kjøtt fra sau røkt i sauemøkk!
    Morten og Reidar tok også noen pauser i fisket – vi ble med rundt om å fikk se glimt fra det utrolig flotte, og annerledes, landskapet på øya. Og tilbake i Reykjavik fikk vi glimt fra velassotert fluefiskebutikk, restauranter og islandske damer i rosa ”tights” eller hva det heter…

    Norge blir kalt for ”anderledeslandet” i noen sammenhenger. Er det noe land som er annerledes i mine øyne, er det øya Island som formelig koker av vulkaner og flotte elver med mange store- og smellfeite ørreter! Foredraget til Morten og Jan Reidar forsterket nok iver`n etter å få kommet seg over til øya blant de fremmøtte denne novemberkvelden…

    Terje Christiansen

    SvarSlett
  2. Tusen takk, Terje :-) Morsomt at det kom så mange! Returnerer til høsten med foredraget fra Frankrike og England. Håper vi sees da.

    Morten

    SvarSlett
  3. Terje Christiansen14. november 2010 kl. 21:42

    Ja, gode foredragsholdere med interessant tema trekker flere sportsfiskere til våre medlemsmøter - så, ja vi sees også på neste foredrag.

    SvarSlett